Vragen

Suzanne Tuynman Schilderkunst

VEELGESTELDE VRAGEN


Hieronder vindt u antwoorden op veelvoorkomende vragen, maar u kunt natuurlijk ook altijd zelf contact met mij opnemen.


V.    Wanneer verwacht u weer nieuw werk te hebben ?

Momenteel schilder ik geheel niet wegens langdurige verbouwing van huis en atelier. Het gaat nog zeker een jaar duren voor ik weer kan schilderen en dan nog een jaar om te drogen. Er zijn echter nog enkele prachtige werken uit mijn laatste serie te koop.


V.    Wanneer is er weer een expostie met uw werk ?

Wegens coronamaatregelen zijn er in ieder geval het komende jaar geen exposities.

Het schilderen heb ik voorlopig langdurig opgegeven wegens verbouwing van huis en atelier.


V.     Ik heb interesse in een schilderij / ik wil een werk kopen of bekijken. Hoe werkt dat ?

Neem even contact met mij op voor een haal- of breng afspraak, of voor een vrijblijvende bezichtiging aan huis of elders. 


V.     Hoe gaat de betaling in zijn werk / waarheen kan ik het geld overmaken ?

Bij aankoop stuur ik u een factuur / bewijs van aankoop per post met mijn rekeningnummer, waarna u de betaling kunt overmaken. 


V.     Hoe moet ik mijn schilderij onderhouden ?

Hang een schilderij nooit in direct zonlicht en bescherm het tegen vocht, vuil en heftige schommelingen in temperatuur. Gebruik geen water of schoonmaakmiddelen. Eventueel afstoffen met een plumeau.  


V.    Moet mijn schilderij gelakt worden ?

Elk schilderij is voorzien van een hoogwaardige eindvernis die uw aankoop beschermt. Hang een werk echter nooit in direct zonlicht en bescherm het tegen vocht en heftige temerpatuurswisselingen.


V.     Nieuwsbrief / Wilt u mij op de hoogte houden ?

Stuur "nieuwsbrief aan" via e-mail of het berichtenformulier om automatisch bericht te krijgen over nieuwe exposities met mijn werk. Schrijf "nieuwsbrief uit" als u zich wilt afmelden. Uw email  adres blijft confidentieel en wordt natuurlijk niet doorgegeven of verkocht aan anderen.


V.    Welke materialen gebruikt u ?

Ik schilder met wateroplosbare olieverf van Cobra. Dat is die door toevoegingen toch oplosbaar  is in water, waardoor schadelijke terpentinedampen vermeden kunnen worden. Als ondergrond gebruik ik schildersdoek of paneel voorzien van meerdere lagen gesso.


V.    Hoe lang doet u over een schilderij ?

De tijd die het kost om een werk te voltooien varieert natuurlijk met formaat en voorstelling. Olieverf moet tussen lagen in drogen, waardoor het altijd maanden duurt voor een werk volledig klaar is. Voor het aanbrengen van de eindvernis moet olieverf zelfs eerst een half jaar tot een jaar lang uitharden. Momenteel schilder ik geheel niet wegens langdurige verbouwing van huis en atelier.


V.     Geeft u ook schilderles ?

Op dit moment heb ik nog geen ruimte waarin ik les zou kunnen geven. Mogelijk verandert dit in de toekomst. Als u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief krijgt u automatisch bericht wanneer de mogelijkheid zich voordoet. (mail "nieuwsbrief aan" naar mail@suzantuynman.nl).PRIVACY STATEMENT:

Indien u zich heeft opgegeven voor de nieuwbrief bewaar ik enkel uw e-mailadres in een digitaal bestand. Dit wordt vertrouwelijk behandeld en opgeslagen. Dit zal nooit worden doorverkocht of gegeven worden aan derden.

Indien u een werk heeft gekocht, dan bewaar ik uw naam en adresgevens eveneens vertrouwelijk voor mijn persoonlijke administratie.