Vragen

Suzanne Tuynman Schilderkunst

VEELGESTELDE VRAGEN


Hieronder vindt u antwoorden op veelvoorkomende vragen, maar u kunt natuurlijk ook altijd zelf contact met mij opnemen.


V.     Ik heb interesse in een schilderij / ik wil een werk kopen of bekijken. Hoe werkt dat ?

Neem even contact met mij op voor een vrijblijvende bezichtiging aan huis of elders. 


V.     Hoe gaat de betaling in zijn werk / waarheen kan ik het geld overmaken ?

Bij aankoop stuur ik u een factuur / bewijs van aankoop per post met mijn rekeningnummer, waarna u de betaling kunt overmaken. 


V.     Hoe moet ik mijn schilderij onderhouden ?

Hang een schilderij nooit in direct zonlicht en bescherm het tegen vocht, vuil en heftige schommelingen in temperatuur. Gebruik geen water of schoonmaakmiddelen. Eventueel afstoffen met een plumeau.  


halogeen

V.     Welke verlichting is het beste voor mijn schilderij ?

De juiste verlichting is heel belangrijk om optimaal van uw kunstwerkt te kunnen genieten. Mijn voorkeur gaat uit naar halogeen-verlichting (dus geen led of spaar- lampen)


V.    Moet mijn schilderij gelakt worden ?

Tegenwoordig lever ik elk schilderij geheel gevernist af met een hoogwaardige eindvernis die uw aankoop beschermt tegen vuil en UV. Na aankoop kunt u zo eindeloos van het werk genieten, zonder verder onderhoud. Hang een werk echternooit in direct zonlicht en bescherm het tegen vocht en heftige temerpatuurswisselingen.


V.     Nieuwsbrief / Wilt u mij op de hoogte houden ?

Stuur "nieuwsbrief aan" via e-mail of het berichtenformulier om automatisch bericht te krijgen over nieuwe exposities met mijn werk. Schrijf "nieuwsbrief uit" als u zich wilt afmelden. Uw email  adres blijft confidentieel en wordt natuurlijk niet doorgegeven of verkocht aan anderen.


V.    Welke materialen gebruikt u ?

Ik schilder met wateroplosbare olieverf van Cobra. Dat is echte olieverf, maar door toevoegingen is deze toch oplosbaar in water, waardoor hinderlijke terpentinedampen vermeden kunnen worden. Als ondergrond gebruik ik schildersdoek of paneel voorzien van meerdere lagen gesso.


V.    Hoe lang doet u over een schilderij ?

Dit is de meest gestelde vraag, maar ook moeilijk te beantwoorden: Dit varieert natuurlijk met  formaat en voorstelling. Olieverf moet tussen lagen in drogen, waardoor het altijd maanden duurt om een werk te voltooien. Doorgaans werk ik afwisselend  aan twee schilderijen tegelijk, zodat ik kan doorwerken terwijl een ander droogt. Momenteel schilder ik echter geheel niet wegens langdurige verbouwing van huis en atelier.


V.     Geeft u ook schilderles ?

Op dit moment heb ik nog geen ruimte waarin ik les zou kunnen geven. Mogelijk verandert dit in de toekomst. Als u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief krijgt u automatisch bericht wanneer de mogelijkheid zich voordoet. (mail "nieuwsbrief aan" naar mail@suzantuynman.nl).PRIVACY STATEMENT:

Indien u zich heeft opgegeven voor de nieuwbrief bewaar ik enkel uw e-mailadres in een digitaal bestand. Dit wordt vertrouwelijk behandeld en opgeslagen. Dit zal nooit worden doorverkocht of gegeven worden aan derden.

Indien u een werk heeft gekocht, dan bewaar ik uw naam en adresgevens eveneens vertrouwelijk voor mijn persoonlijke administratie.